Ombre Hair- Jak vypadá? Na jaké vlásy?

03.07.2013 23:19

Nejsilnější vlasový trend sezony? Jednoznačně ombré! Chcete se o této technice, kdy se prameny směrem dolů zesvětlují, dozvědět více nebo ji rovnou vyzkoušet? Přečtěte si něco v tomto článku.

Na začátek trocha teorie – co to vlastně ombré je?Ombre hair je speciální technika barvení vlasů. V zahraničí je známá pod názvem balayage - označení pochází z francouzského pojmu “balayage” (natírat). Tato metoda vznikla přibližně v 70. letech 20. století ve Francii, velmi populární se stala v USA.

 

Vzhled ombre hair

Znakem ombre hair jsou velmi tmavé vlasy u kořínků, které postupně světlají až zpravidla k blond barvě konečků vlasů. Nikdy nesmí vypadat obráceně, tedy světlé vlasy u kořínků a tmavé u konečků. Výsledkem by měla být velmi přirozeně odstupňovaná barva vlasů, konečky mají vypadat jako “vyšisované” od slunce.

Ombré je v posledních dvou měsících nejčastějším přáním klientek. Pokud byste ho chtěly vyzkoušet, rozhodně doporučuji přinést obrázek, kde je tato technika zřetelná. Důležitá je konzultace s kadeřníkem, kdy se domluvíte na hloubce zesvětlení a výsledném efektu.Ombré je kreativní způsob, jak udělat krásnou barvu, která vypadá přirozeně.

Barevné kombinace ombre hair

Klasickou barevnou kombinací tohoto stylu je tmavá (hnědá až černá) a blond barva vlasů. Ombre hair může ale být i barevnou záležitostí, konečky mohou být např. fialové, červené nebo zrzavé.Trendy jsou hlavně měděné, zlaté až zrzavé odstíny. Celkový dojem je živý a šmrncovní.

Zlé jazyky tvrdí, že tenhle trend vymyslely ženy a dívky, které jsou líné na to, aby si nechávaly pravidelně a včas dobarvovat vlasy, a tak se jejich hříva "pyšní" barevně odlišnými odrosty, či melírem až od poloviny vlasů. Je pravda, že nešikovně udělané ombré hair tak trochu vypadají.

I v tomto případě platí, že méně je více.Ombré by měl oživit tmavší tóny vlasů, ale zároveň musí působit nenásilně, jako ze sluníčka. Důležitý je postupný přechod, vždy o tón světlejší v délkách vlasů.Aby vlasy působily přirozeně, je vhodné zůstat u kombinace dvou barev. Výjimkou jsou vlny, kterým postupný přechod více barev sluší. Ombré si můžete dopřát i ve výraznějším provedení.

Pokud si ale kadeřnice dá skutečně záležet a přechody jsou plynulé a přirozené, výsledek může vypadat fantasticky.Nejčastěji můžeš vidět tmavovlásky s konci zesvětlenými do blond, nebo do světle rezavých tónů. Aby byl přechod postupný, vždy o tón světlejší, je třeba vlasy odbarvovat v několika krocích, někdy celou proceduru dokonce zopakovat – a potrápit je tedy odbarvovačem mnohem více, než při běžném zesvětlování. Tento trend by si proto měly rozmyslet majitelky hodně suchých a poškozených vlasů.

Na co si dát pozor?

Ačkoli existuje spousta návodů na vytvoření ombré efektu, na vlastní pěst se do něj raději nepouštějte. Svěřte se do rukou zkušeným kadeřníkům, kteří s ním mají zkušenosti. Hlídat se musí celý proces zesvětlení. Jen tak bude zesvětlení všude stejné.

Kdy se ombré vyhnout?

Z praktických důvodů by měly ombré zvážit světlovlásky, které vyžadují tmavší odstín se světlými konci. Počítejte s tím, že budete muset chodit každé tři týdny na dobarvování. Jakmile se ve vlasech objeví vaše přirozená barva, budete vypadat jako zebra. Nejpraktičtější je nebarvit vlastní odrost a nechat vlasy zesvětlit pouze v délkách a koncích.

Dvoubarevné vlasy samozřejmě vyniknout spíše na dlouhovláskách, ideálně zároveň majitelkách husté hřívy, kterou nosí nejčastěji rozpuštěnou. Krásné jsou pak na vlnitých vlasech. Pokud máš vlasy slabé a jemné, nebude efekt takový. Také na krátkých vlasech přechod tolik nevynikne.