6 profi tipů pro jemné vlasy

10.09.2013 14:54

Trápí tě jemné vlasy, kterým chybí objem, neustále elektrizují a nedrží v žádného účesu?Zkroť je zaručenými triky.

 

Mastné vlasy se dají umýt, suché nebo poškozené vyživit speciální kůrou, roztřepené konce můžeš ostříhat. Jenže co s neposednými jemnými vlasy? Osvědčené triky, jak vyzrát i na ně, máme přímo od profesionálních kadeřníků. Konec trápení před zrcadlem!


1. Začni už při mytí


Hustota vlasů se dá ovlivnit již při mytí, používej proto vždy šampon, který vystihuje tvůj problém. Vyber si tedy přípravek na objem, pro lámavé a jemné vlasy nebo proti vypadávání vlasů. Základ úspěšné péče vězí právě v použití ideálního šamponu.

 

2. Nezatěžuj je


Trpíš-li plihnutím jemných vlasů, zapomeň na těžké vlasové masky, hutné balzámy a při stylingu na tužidla a laky. Vyzkoušejte raději styling v podobě lehkých fluidů či sprejů. Příliš přípravků by ti vlasy jen zbytečně zatížilo a vypadaly by nepěkně urousaně. Zkroť je, jak jsi zvyklá, ale chytrými produkty.

3. Kouzla s fénem


Co se týče fénování, zásadní je napřímit vlasy u kořínků. Dlouhé vlasy vyfénuj nejprve v konečcích a poté češ a fénuj prameny proti směru růstu. U kratších vlasů fénuj vždy po tvaru účesu na pomalejší rychlost, můžeš přizvedávat prameny rukou u hlavy, nebo použít kartáč. Při fénování se vždy nejprve používá vlažný vzduch pro jemné prosušení, poté horký vzduch pro tvarování.

         

4. Pozor na žehličku


U jemných vlasů to nepřeháněj se žehlením, a pokud skutečně potřebuješ vlasy vyžehlit, pořiď si přístroj s nastavitelnou teplotou, protože jemné vlasy lze narovnávat již při 120 stupních, což je tolik nezatěžuje. Každý jednotlivý pramen vždy před vyžehlením přestříkej speciálním termosprejem na ochranu vlasů.

 

5. K holiči pravidelně


Jednou za dva měsíce si nech zastřihnout konečky, bohatě stačí i 3 mm, aby se vlasy trochu rozpohybovaly, osvěžily a nadzvedly. Ke kadeřníkovi choď pravidelně i tehdy, když si chceš nechat dorůst dlouhé vlasy. Zesláblé a třepící se konečky musejí pryč, jen by tvé vlasy zbytečně zatěžovaly a kazily tvar účesu.

 

 6. BARVENÍ

Objem vlasů podpoří také dobře zvolená barva. Světlé odstíny či vhodně zvolené promelírování určitých partií zesvětlením nebo barvou (tón v tónu).